Merinvaliditet vid personskada

Publicerad

En olycka kommer sällan ensam är ett vanligt ordspråk.
I samband mer personskador är det väldig besvärligt i det fall man drabbas av en skada i samma kroppsdel som en tidigare händelse. Om skadan förvärras vid den senare händelsen benämns det som merinvaliditet.
Vår erfarenhet är att försäkringbolagen i stor utsträckning bedömer att den nya skadan inte har samband med den senare olyckan utan beror på den tidigare skadan.
Om man inte har journaler som styrker att man blivit skadefri efter den tidigare olyckan, eller tydlig beskriver besvären, är det krävande att styrka att de nya besvären klart mer sannolikt kommer från det senare skadetillfället. Vad som ofta sker är att skada blir bättre allt vad tiden går och man då slutar att gå på behandlingar och läkarbesök. Då kan det stå i den sista journalen att man sökt för sina besvär, vilket är naturligt då man inte går på behandling om man är besvärsfri. Men här gäller en omvänd bevisbörda, nämligen att man skall bevisa att man var skadefri innan det senare skadetillfället.
Vi har haft ett ärende med en lärare från en trafikskola som fick nackbesvär från en trafikhändelse i samband med en lektion. Besvären blev sakta bättre och när besvären var av det art att läraren började arbeta igen inträffade en ny skada. De nya besvären var av samma typ som vid den tidigare skadan med skillnaden att besvären ej avtog.
Försäkringsbolaget gällande den senare skadan avvisade samband med hänvisning till att besvären ej klart mer sannolikt hade samband med skadehändelsen, utan menade att de var från den tidigare skadan.
Av den anledningen är det bra om man ser till att i en journal kan styrka att man är skadefri i det fall man drabbas av en personskada!
Vi kan hjälpa dig, klicka här!

 

Vi hjälper dig gärna!


Klicka här för att komma i kontakt med oss.

 
 

Kontakta oss Nej tack