Nackskada syns inte på röntgen

Publicerad

Jag har drabbats av en nackskada eller Whiplash som många kallar det efter en trafikskada där jag blev påkörd bakifrån. Har genomgått vanlig röntgen och magnetröntgen med det syns inget. Har hört talas om DMX som skall vara en metod för att se denna typ av skador. Var kan man få en sådan undersökning gjord?

Det är korrekt som du skriver att denna typ av skada ofta inte kan diagnostiseras med traditionell s.k. slät- eller magnetröntgen. DMX betyder Dynamic X-Ray och innebär att den skadade rör sig under det att genomlysningen sker och man kan då se att t.ex. kotorna i nacken inte rör sig på ett normalt sätt. I Sverige har sjukvården till dags datum 2018, av för oss obegripliga skäl, valt att inte använda sig av denna ganska enkla teknik för att diagnostisera nackskador. Däremot så finns tekniken i vårt grannland Danmark på Specialistklinikken Rehbild, City Centret 29, 9530, Støvring, Danmark. www. Specialklinikkenrebild.dk  Tel:+4544610000  En undersökning kostar 2 700 Dkr. Man bör kunna få undersökningen ersatt av Försäkringskassan enligt gällande regler. Dock kan det krävas en del arbete för att få ersättningen från Försäkringskassan. Väntetiden för en undersökning är ca 1,5 månader. Närmaste flygplats är Ålborg.

2 700 Dkr är en låg kostnad för denna typ av undersökning då andra kliniker i Europa och USA begär betydlig högre ersättning.

Vi har nyligen besökt Specialistklinikken Rehbild då vi är intresserade av tekniken och för att inleda ett samarbete. Återkom gärna till oss om du genomför undersökningen så vi får ta del av resultatet.

 

Vi hjälper dig gärna!


Klicka här för att komma i kontakt med oss.

 
 

Kontakta oss Nej tack