Ersättning bipolär sjukdom

Publicerad

Hej! 

Jag är 28 år gammal och ska utreda mig för bipolär sjukdom. Jag har det mycket i släkten och misstankar att något var fel uppstod redan i tonåren, jag gjorde en psykisk utredning som ej resulterade i diagnos då jag var ungefär 18-19. Efter flertal allvarliga skov med stora konsekvenser senaste året har min situation förvärrats avsevärt och väljer därmed göra en ny grundlig utredning. 

Jag har läst lite i min olycksfallsförsäkring via Hedvig och Folksam och undrar helt enkelt huruvida bipolär sjukdom är underlag för medicinsk/ekonomisk invaliditet.

Hej

Beklagar att du drabbats av dessa besvär.

Tyvärr kan jag inte svara på din fråga.

De försäkringar du hänvisar till ersätter enligt villkoren i försäkringen. Det finns ca 70 försäkringsbolag i Sverige och alla har olika villkor.

Du får läsa igenom villkoren och se vad som står. Många försäkringsbolag friskriver sig numer för diagnos sjukdomar då antalet drabbade ökat markant.

Gör en skriftlig anmälan till båda bolagen och bilägg journaler som styrker dina besvär. Att ringa ett försäkringsbolag är tveksamt för muntlig kommunikation kan lätt misstolkas.

 

Lycka till

 

 

Vi hjälper dig gärna!


Klicka här för att komma i kontakt med oss.

 
 

Kontakta oss Nej tack