Whiplashskada – nackskada – ingen ersättning från försäkringsbolaget

Publicerad

Hej! Whiplash skada, fått ont i nacken efter att ha blivit påkörd bakifrån. Försäkringsbolaget påstår att då det inte syns något på röntgen så kommer inte skadan från olyckan utan att det skall bero på nått annat. Verkar helkonstigt.

Whiplash med nackskada som beskriver drabbar varje år många personer. Med de gängse diagnos metoder som man idag använder, dvs röntgen eller MRI så går Whiplash eller pisksnärstskador ofta inte att att upptäcka. Läkaren på försäkringsbolaget, bolagets medicinska rådgivare, hävdar då ofta att skadan inte har samband med olyckan. Det är sorgligt att vi i Sverige inte har rätt utrustning för att upptäcka denna typ av skada. Då den inte kan upptäckas kan den inte heller behandlas. Som skadad blir man hänvisad till terapi för att lära sig att leva med sin skada. Men ge inte upp hoppet .

Vi tillsammans med andra organisationer arbetar på att situationen skall förbättras. Här är en länk till Nackskadeförbundet:   http://www.nackskadeforbundet.se Sedan en tid arbetar vi tillsammans med Nackskadeförbundet för att diagnos och behandling av Whiplashskador i Sverige skall förbättras. Som tidigare nämnts så saknas för närvarande både utrustning för att i många fall diagnostisera en skada från en Whiplash och relevant behandling i Sverige. Utomlands finns sedan många år diagnos genom s.k. stående dynamisk MRI (magnetröntgen) och DMX. Vår förhoppning är att denna teknik snart skall finnas på plats i Sverige. Idag får man resa utomlands för diagnos och behandling. Vi vet hur man kan göra.

Försäkringskassan är restriktiv med att i förväg godkänna ersättning för denna vård. Man får själv lägga ut kostnaderna för både resor, uppehälle och behandling utomlands och i efterhand kräva ersättning, vilket är osäkert. En vårt situation.

Vi handlägger många skador av den typ du beskriver. Hör av dig om du vill ha hjälp i ditt ärende.

 

 

Vi hjälper dig gärna!


Klicka här för att komma i kontakt med oss.

 
 

Kontakta oss Nej tack