Skadat bröstimplantat vid trafikolycka

Publicerad

Hej

 

Vid en trafikolycka skadades jag och mitt ena bröstimplantat sprack då jag hade säkerhetsbälte på mig. Implantatet togs bort på akutmottagningen och ärret blev inte särskilt snyggt. Nu undrar jag vem som skall ersätta mig för ärr och ett nytt implantat, eller hur går det till?

Då du skadats i en trafikolycka är det i första hand trafikförsäkringen för det fordon du satt i som skall ersätta dig för alla dina besvär. Kostnader, inkomstförlust och sveda och värk utbetalas från det bolag där trafikförsäkringen var tecknad. Medicinsk invaliditet och ärr skador kan ersättas från flera bolag. Läse mer på vår hemsida: https://www.folketsombud.se/informationscenter/

Vad gäller dina implantat så skall trafikförsäkringen ersätta dig för dem och även för ärren. Frågan som kommer att uppstå är vem som skall genomföra operationen för rekonstruktionen av ditt bröst. Försäkringsbolaget kommer nog att hävda att det skall göras av den offentliga vården men min bedömning är att det är det är osäkert om de anser att det är inom deras ansvarsområde. Då skall trafikförsäkringen ersätta dig för rekonstruktionen. Vi har haft ärenden där garanti funnits på implantaten så att tillverkaren tillsammans med kliniken ersatt rekonstruktionen. Hör av dig om du stöter på problem så skall vi hjälpa dig. Trafikförsäkringen bör ersätta dig för ett juridiskt ombud. Du kan göra din anmälan till oss genom att klicka här!

 

Vi hjälper dig gärna!


Klicka här för att komma i kontakt med oss.

 
 

Kontakta oss Nej tack