Mopedolycka

Publicerad

Hej

Körde och vurpade med min moped som var oförsäkrad. Bröt benet och har fått ett fult ärr. Kan jag få någon ersättning?

 

Hej

Du skriver inte hur gammal du är men jag bedömer att du är mellan 15-18 år och du nämner bara ärret som besvär efter din olycka. Även om din moped var oförsäkrad så kan du få ersättning från Trafikförsäkringsföreningen. Alla skador som uppkommer med fordon som är försäkringspliktiga ersätts i första hand av fordonets trafikförsäkring och om sådan saknas så träder Trafikförsäkringsföreningen in. Du kan gå in på deras hemsida och göra en anmälan. Du kan även få ersättning från kommunenens barn och ungdomsförsäkring. Kommunen har vanligtvis en olycksfallsförsäkring som täcker alla barn upp till 18 till 20 år. Kontakta kommunen och hör hur du skall gå till väga.

Ärr bedöms vanligtvis ett år efter det att skadan anses som stabil/ färdigbehandlad.

Ärren bedöms efter Trafikskadenämndens ärrtabell.

Läs mer på: https://www.trafikskadenamnden.se/skadereglering/#Link11962

 

Vi hjälper dig gärna!


Klicka här för att komma i kontakt med oss.

 
 

Kontakta oss Nej tack