Ny diagnosmetod för nackskador godkänd av Försäkringskassan.

Publicerad

Före jul gick vi ut med ett meddelande om att Dynamic W-ray, DMX nu fanns tillgänglig i Scandinavien, närmare bestämt i Danmark.

Vi har nu fått besked från personer där Försäkringskassan godkänner och bekostar undersökningen på Specialistklinikken Rehbild strax söder om Tuborg.

Metoden innebär att den skadade står eller sitter ned, samt rör sig under det att genomlysningen sker. Man kan då se att t.ex. kotorna i nacken inte rör sig på ett normalt sätt. Vid en vanlig röntgen eller magnetröntgen ligger patienten ned och allt ser då normalt ut.

För att få godkännande för undersökningen från försäkringskassan skall din läkare skriva att det är ”medicinskt påkallande” eller annan formulering som styrker behovet av en DMX undersökning.

Specialistklinikken Rehbild finns i City Centret 29, 9530, Støvring, Danmark. www. Specialklinikkenrebild.dk  Tel:+4544610000  En undersökning kostar 2 700 Dkr om man inte får undersökningen ersatt av Försäkringskassan.

https://sv-se.facebook.com/specialklinikkenrebild/

Dr J. Erling Pedersen-Bach genomför för närvarande en klinisk studie för att öka kunskapen i Skandinavien gällande DMX diagnostik. Vi hoppas att en liknande studie snart även genomförs i Sverige.

 

Vi hjälper dig gärna!


Klicka här för att komma i kontakt med oss.

 
 

Kontakta oss Nej tack