Hur hittar man motivation att komma vidare?

Publicerad

Många skadade vittnar om svårigheten att komma tillbaka till ett normalt liv, eller så normalt som det nu går.
Jag har i mitt tidigare liv arbetat med att hjälpa drogberoende personer till ett bättre liv. Jag förstår att livet kan vara är ett helvete även efter en olycka. De drogberoendes situation betecknades som deprimerande, håg- och hopplös med ingen synbar väg ut. I det program vi arbetade med ingick att fylla tomrummet efter droger med något annat. I den verksamhet jag var verksam ersattes tomrummet med andlighet. Jag tror personligen inte på gud men har inga problem med de kristna värderingarna eller dess etik, som enligt min uppfattning till stor del delas av andra religioner (i de flesta religioner dock finns avarter).
Av en händelse så lyssnade jag häromdagen på P1 Ute i naturen. Där berättade en person om hur denne hittat tillbaka till samvaro och motivation genom olika aktiviteter utomhus. Promenader, cykling, paddling etc. Att lyssna på det programmet som finns på SR Play kan ge inspiration. I de flesta orter finna även olika andra föreningar inom olika områden som gärna tar emot nya medlemmar. Schack, matlagning, teater etc.
Kanske kan vara något?

 

Vi hjälper dig gärna!


Klicka här för att komma i kontakt med oss.

 
 

Kontakta oss Nej tack