Besvär efter Covid vaccination

Publicerad

Besvär efter Covid vaccination
Jag har sedan min tredje dos covid vaccin haft kronisk värk och nedsatt styrka i min axel där jag fått sprutan.
På vårdcentralen sa de att det var vanligt och att det skulle bli bättre med tiden men att det kunde ta ett tag. (hur lång tid det nu är).
Nu nio månader senare är det inte alls bättre och i mellandagarna åker jag på golfresa, då vet jag med all säkerhet att jag kommer behöva smärtlindring (kortison eller liknande) för att kunna spela.
Är detta en skada som jag kan få ersättning för, är det permanent då ”sjukgymnastik” övningar inte verkar ha någon effekt heller..?
Vad gör jag? Tacksam för svar.
Hej Tack för ditt inlägg

Tyvärr är din fråga inte lätt att svara på.

För att få ersättning måste man kunna rikta ett krav mot någon. Vilken privat försäkring hade du tänkt? Det är knappast ett olycksfall. Möjligtvis kan man få det till sjukdom, men då det är effekten av en intagen medicin ställer jag mig tveksam till om en privat sjukförsäkring kan ge ersättning. Villkoren framgår av din försäkring. Kontrollera dem.

Då vi arbetar i huvudsak med personskador i följd av trafik har vi inte följt om ersättningar betalas via statens ersättningsystem alt Läkemedelsförsäkringen. Spontant förefaller det som om följdeffekterna av Covid vaccinationen är mindre än den föregående riksvaccinationen vilket gör att behovet av ersättning inte är utrett.

Vill göra dig uppmärksam på att i det fall du reser utomlands med din symptom och tillståndet kräver vård och kanske hemtransport så täcker nog inte rese eller sjukförsäkring.

 

Vi hjälper dig gärna!


Klicka här för att komma i kontakt med oss.

 
 

Kontakta oss Nej tack